DJI Phantom 4 Pro

DJI Phantom 4 Pro

3,299.00 лв.
Без ДДС: 2,749.17 лв.
Произход: Китай
Производител:DJI дронове
Вносител: ВЕОС ЕООД
Код на продукта: DJI Phantom 4 Pro
НАЛИЧНОСТ НАЛИЧЕН

Дрон DJI Phantom 4 Pro

 • 4K/20MP камера, 1-инчов сензор
 • Цялостно избягване на препятствия (отпред, отзад и отстрани).
 • Подобрена Lightbridge технология, поддържаща две честоти: 2.4GHz и 5.8GHz.
 • Максимален обхват до 5км.
 • Максимална скорост: 72км/ч в Спортен режим.
 • Максималното полетно време стига до прибл. 30 минути. 
 •  подарък батерия 5350 mAh


В комплекта: 


 • Дрон DJI Phantom 4 Pro x 1;
 • Дистанционно управление х 1;
 • Перки (чифт) х 4;
 • Интелигентна полетна батерия х 1;
 • Зарядно устройство х 1;
 • Захранващ кабел х 1;
 • Карта памет MicroSD (16GB) x 1;
 • Наръчници за употреба;
 • Аксесоари;

Възможни варианти


                   Дрон DJI Phantom 4 Pro

 • Полетно време: 30 минути
 • Хоризонтална скорост: До 72км/ч в Спортен режим
 • Вертикална скорост: До 6м/сек в Спортен режим
 • Обхват: 5км
 • Камера (За детайли потърсете в „Повече информация“):
  • Сензор: 1“ (CMOS)
  • Ефективни мегапиксели: 20Mpx
  • Резолюция: 4K
 • Управление: Дистанционно управление, Lightbridge технология
 • Тегло:  1388гр (с батерии; с перки)
 • Размери: Диагонал (без перки) = 350мм
 • Сензори и системи за позициониране:
  • Система за позициониране надолу
  • Система за позициониране нагоре
  • Датчици за избягване на препятствия отпред
  • Датчици за избягване на препятствия отзад
  • Инфраред сензори за избягване на препятствия отстрани

 


Летете спокойно с най-новият дрон от Phantom сериите – Phantom 4 Pro. Улавяйте невероятни изображения с подобрената камера, разполагаща с 1-инчов 20-мегапикселов Exmor R CMOS сензор. Системата за избягване на препятствия е подобрена, осигуряваща засичане на препятствия в пет посоки и избягването им в четири. Phantom 4 Pro е с вградена инфраред система, която обезопасява полетите ви на съвсем различно ниво. Летете на разстояния до 5км благодарение на подобреното полетно време до приблизително 30 минути. Можете да достигнете до 72км/ч в спортен режим на летене. Режимите на полет също са подобрени, осигурявайки ви безгрижни и приятни полети.


 

Подобрена камера, която е оборудвана с 1-инчов 20-мегапикселов сензор, ви дава възможност да снимате 4K/60fps видео и Burst Mode снимки с 14fps. Титанова сплав заедно с магнезиева сплав увеличава устойчивостта на дрона и намалява тежестта, правейки DJI Phantom 4 Pro с почти еднаква тежест като тази на DJI Phantom 4. FlightAutonomy системата добавя двойни сензори за задно виждане и инфраред сензорни система, които осигуряват наблюдение за препятствия в 5 посоки и избягване на препятствия в 4 посоки.Бордовата камера е преработена, за да използва 1-инчов 20-мегапикселов CMOS сензор. Обектив, който е изграден от 8 елемента, подреден в седем групи. Това е първата DJI камера, която използва механична клапа, която елиминира изкривяването причинено от ролетната клапа при снимане на висока скорост. Мощна е колкото традиционните наземни камери. Подобрените сензори и процесори гарантират всеки детайл да бъде уловен.

1-ИНЧОВ 20-МЕГАПИКСЕЛОВ CMOS

Размерът на сензорът е по-важен за качеството на изображението от пикселите, тъй като по-голям сензор улавя повече информация във всеки пиксел, подобравяйки динамичния обхват отношението сигнал-към-шум и т.н. 1-инчовия 20-мегапикселов CMOS сензор в Phantom 4 Pro е почти четири пъти по-голям от този на Phantom 4 (1/2.3 инча). Използва по-големи пиксели и притежава максимално ISO 12800, както и увеличен контраст.
ОПТИМИЗИРАНО 4K

Подобрената система за обработване на видео ви позволява да снимате 4096 х 2160/60fps с битрейт 100Mbps, което ви дава възможност да снимате с висока резолюция на забавен кадър. DJI Phantom 4 Pro също така поддържа H.265 видео кодек.


ОБЕКТИВИ С ВИСОКА РЕЗОЛЮЦИЯ

Резолюцията и контрастът на обективите са ключови за качеството на изображенията. Новата камера на Phantom 4 Pro има оптимизиран F2.8 широкоъгълен обектив с 24мм еквивалентна фокална дължина. Състои се от осем елемента – 2 асферични – подредени в 7 групи, които се събират в по-малка, компактна рамка.


ЗАСИЧАНЕ НА ПРЕПЯТСТВИЯ В 5 ПОСОКИ

FlightAutonomy добавя визуални сензори, които се разполагат от задната страна, като допълнение на предните инфраред сензори от лявата и дясната страна. Благодарение на тях DJI Phantom 4 Pro може да засича препятствия в 5 посоки и да избягва препятствия в 4, което го предпазва от удари.


Дистанционно управление

Дистанционното управление на DJI Phantom 4 Pro интегрира LightBridge HD видео система за предаване, която добавя 5.8GHz поддръжка на предаване. С възможността да се сменя между 2.4GHz и 5.8GHz пилотите могат да избягват всякакво забавяне на изображенията. Обикновено, Wi-Fi видео предавателните система използват 2.4GHz честота, за да използват контролер с 5.8GHz честота и по този начин предотвратяват смущения, които може да възникнат ако и двете са на една честота. Използването на две различни честоти има своите минуси от гледна точка на полета. Например- полетът ще бъде афектиран ако една от двете честоти претърпява някакви смущения.

Lightbridge HD видео предавателната система, която се използва при DJI Phantom 4 Pro, използва TMD (Time Division Multiplexing), за да предава сигнали, позволявайки му да изпраща контролни сигнали и да приема видео предавателни сигнали на една и съща честота. Въпреки че 2.4GHz честотата често бива афектирана от Wi-Fi, 4G клетъчни кули и други видове смущения, 5.8Ghz лентата увеличава предавателната надеджност. Когато включите DJI Phantom 4 Pro, той сам изчислява нивата на местните сигнали и автоматично избира честотата на предаването спрямо най-ниското ниво на смущения. Това осигурява оптималния обхват за максимално предаване на видео – 5км.Draw е нова технология за точков контрол. Просто начертайте курс на екрана и дронът Phantom 4 Pro ще се движи в тази посока без да променя височината си. Това позволява на пилота да се фокусира върху контрола над камерата и позволява комплексни снимки. Има два Draw режима:

Standard: Дронът следва курса с постоянна скорост, а камерата гледа към посоката на движение.

Free: Дронът се движи по куса само по команда. В този режим камерата може да гледа навсякъде.Дронът Phantom 4 Pro автоматично разпознава субекти, следва ги и ги снима, докато са в движение.

Да следвате високоскоростни обекти може да бъде голямо предизвикателство, но подобрените алгоритми за разпознаване на Phantom 4 Pro му позволяват да разпознае и следва обекта, докато го държи в кадър. Новият алгоритъм разпознава и повече обекти: хора, автомобили, животни, и настройва летателната си динамика, за да им съответства, осигурявайки по-гладки снимки.

Пилотите сега могат да избират между:

  Преследване – Следене на обект отпред или отзад, избягвайки препятствия автоматично.

Профил – Летене около обект под различни ъгли, заснемайки го.

Spotlight – Заключва камерата върху обект, докато дронът се движи където поискате Вие.Летете, в която видима посока на екрана поискате, с едно просто докосване. Докоснете екрана, за да нагласите посоката на полета, автоматично избягвайки препятствия*. Нова AR route функция ви показва посоката на полета в реално време. Имайки предвид че не е лесно да се контролират височината, курса, скоростта и камерата едновременно, TapFly Free дава възможност на пилота да определи посоката на полета, което позволява да се управляват гимбала. За момента има три TapFly режима:

TapFly Forward - Натиснете, за да летите в определена посока.

TapFly Backward - Натиснете, за да летите в обратната посока, например натиснете долния десен ъгъл на екрана, за да излетите към горния ляв.

TapFly Free - Заключва посоката на DJI Phantom без да заключва камерата.

*Избягването на препятствия не е достъпно за TapFly FreeВ подобрения RTH режим, дронът DJI Phantom 4 Pro може автоматично да избира най-добрия курс, по който да се върне, спрямо околната среда. Записва курса си докато лети, което му позволява да се върне по същия път, избягвайки препятствия в случай, че контролният сигнал се изгуби.

Когато се е изгубил сигналът, дронът Phantom 4 Pro е способен да регулира полетния си курс спрямо височината, за да избегне препятствия, които не е заснел по време на полет. При излитане Phantom 4 Pro заснема картината под него и я сравнява с това, което вижда в момента, за по-прецизно кацане. Може да сканира терена, за да провери дали има удобно място за кацане. Ако засече препятствия или под него има вода - дронът ще предупреди пилота и ще зависне на определена височина.Използвайки Gesture Mode, можете да си правите селфита без дистанционното управление. Подобрената Vision технология позволява на дронът да разчита инструкции чрез жестове. Субектът просто трябва да вдигне ръце, гледайки към камерата, и дронът ще разпознае движението и ще заключи камерата върху субекта. При готовност субектът трябва да разпери ръце, за да сигнализира на дрона. Ще се включи 3-секундов таймер, който дава възможност да се в желаната поза.Когато снимате, дистанционното управление е отговорно за по-голямата част от физическия контрол и заснемането, но по-сложните снимки изискват видео обратна връзка в реално време, статистики за полета и настройки. Тези неща обикновено се управляват чрез смарт устройство, което го прави съществено при полетите. DJI GO приложението е оптимизирано да поддържа всички тези неща. Приложението може да се на смарт устройства и също така е възможно да се интегрира в DJI Crystalsky монитора, предлагайки прости и удобен контрол.

Използвайки DJI GO приложението могат да бъдат използвани много полетни режими. То дава достъп до ръчните настройки на камерата: ISO, апертура, скорост на заснемане, формат на изображението и др.

DJI GO предлага и инструменти за бързо редактиране и споделяне в социалните мрежи, и също снимане в реално време.

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.

дрон

Тегло (С батерия и перки)1388 g
Диагонал (без перки)350 mm
Макс. скорост на издиганеS-режим: 6 m/s
P-режим: 5 m/s
Макс. скорост на снижаванеS-режим: 4 m/s
P-режим: 3 m/s
Макс. скоростS-режим: 72 kph
A-режим: 58 kph
P-режим: 50 kph
Макс. наклон на ъгълаS-режим: 42°
A-режим: 35°
P-режим: 25°
Макс. ъглова скоростS-режим: 250°/s
A-режим: 150°/s
Макс. надморска височина6000 m
Макс. устойчивост на вятър10 m/s
Макс. полетно времеПрибл. 30 минути
Операционна температура0° до 40°C
Сателитна система за позициониранеGPS/GLONASS
Точност на зависванеВертикално:
±0.1 m (С Vision Positioning)
±0.5 m (С GPS Positioning)
Хоризонтално:
±0.3 m (С Vision Positioning)
±1.5 m (С GPS Positioning)

VISION Позициониране

Vision системаДатчици за избягване на препятствия отпред
Датчици за избягване на препятствия отзад
Система за позициониране надолу
Обхват на скорост≤50 kph на 2 m над земята
Обхват на височина0 - 10 m
Операционен обхват0 - 10 m
Обхват на засичане на препятствия0.7 - 30 m
FOVОтпред: 60°(Хоризонтално), ±27°(Вертикално)
Отзад: 60°(Хоризонтално), ±27°(Вертикално)
Надолу: 70°(Отпред и отзад), 50°(Отляво и отдясно)
Изчислителна честотаОтпред: 10 Hz
Отзад: 10 Hz
Надолу: 20 Hz
Операционна средаПовърхности с ясни очертания и добра осветеност (lux>15)

Камера

Сензор1’’ CMOS
Ефективни пиксели: 20M
ОбективFOV 84° 8.8 mm/24 mm (35 mm еквивалент) f/2.8 - f/11 auto focus при 1 m - ∞
ISO Видео:
100 - 3200 (Auto)
100 - 6400 (Ръчно)
Снимка:
100 - 3200 (Auto)
100- 12800 (Ръчно)
Скорост на механичен затвор8 - 1/2000 s
Скорост на електронен затвор8 - 1/8000 s
Резолюция3:2 Aspect Ratio: 5472 × 3648
4:3 Aspect Ratio: 4864 × 3648
16:9 Aspect Ratio: 5472 × 3078
PIV Резолюция4096×2160
3840×2160
2720×1530
1920×1080
1280×720
Режим на снимкиSingle Shot
Burst Shooting: 3/5/7/10/14 frames
Auto Exposure Bracketing (AEB): 3/5 bracketed frames at 0.7 EV Bias
Interval: 2/3/5/7/10/15/20/30/60 s
Режим на видеоH.265
C4K:4096×2160 24/25/30p @100Mbps
4K:3840×2160 24/25/30p @100Mbps
2.7K:2720×1530 24/25/30p @65Mbps
2.7K:2720×1530 48/50/60p @80Mbps
FHD:1920×1080 24/25/30p @50Mbps
FHD:1920×1080 48/50/60p @65Mbps
FHD:1920×1080 120p @100Mbps
HD:1280×720 24/25/30p @25Mbps
HD:1280×720 48/50/60p @35Mbps
HD:1280×720 120p @60Mbps

H.264
C4K:4096×2160 24/25/30/48/50/60p @100Mbps
4K:3840×2160 24/25/30/48/50/60p @100Mbps
2.7K:2720×1530 24/25/30p @80Mbps
2.7K:2720×1530 48/50/60p @100Mbps
FHD:1920×1080 24/25/30p @60Mbps
FHD:1920×1080 48/50/60 @80Mbps
FHD:1920×1080 120p @100Mbps
HD:1280×720 24/25/30p @30Mbps
HD:1280×720 48/50/60p @45Mbps
HD:1280×720 120p @80Mbps
Макс. видео битрейт100 Mbps
Поддържани файлови системиFAT32 (≤32 GB); exFAT (>32 GB)
СнимкиJPEG, DNG (RAW), JPEG + DNG
ВидеоMP4/MOV (AVC/H.264; HEVC/H.265)
Поддържани SD картиMicro SD
Макс. размер: 128GB
Записваща скорост ≥15MB/s, Class 10 or UHS-1 
Операционна температура0° до 40°C

Зарядно устройство

Напрежение17.4 V
Мощност100 W

APP / Предаване в реално време

Мобилно приложениеDJI GO 4
Честота на предаване2.4 GHz ISM, 5.8 GHz ISM
Качество на предаване720P @ 30fps
ЛатентностPhantom 4 Pro: 220 ms (в зависимост от условията и моб. у-во)
Phantom 4 Pro +:160 - 180 ms
Операционна системаiOS 9.0 или по-нова
Android 4.4.0 или по-нова
Препоръчителни устройстваiOS:iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPad Air, iPad Air Wi-Fi + Cellular, iPad mini 2, iPad mini 2 Wi-Fi + Cellular, iPad Air 2, iPad Air 2 Wi-Fi + Cellular, iPad mini 3, iPad mini 3 Wi-Fi + Cellular, iPad mini 4 and iPad mini 4 Wi-Fi + Cellular. 
Приложението е оптимизирано за iPhone 7, iPhone 7 Plus.
Android:Samsung tabs 705c, Samsung S6, Samsung S5, Samsung NOTE4, Samsung NOTE3, Google Nexus 6p, Nexus 9, Google Nexus 7 II, Ascend Mate7, Huawei P8 Max, Huawei Mate 8, LG V20, Nubia Z7 mini, Sony Xperia Z3, MI 3, MI PAD, Smartisan T1.

Гимбал

Стабилизация3-осна (pitch, roll, yaw)
Контролируем обхватPitch: -90° to +30°
Макс. контролируема скорост на наклонPitch: 90°/s
Точност на контрола на ъгъла±0.02°

INFRARED сензорна система

Обхват на засичане0.2 - 7 m
FOV70° (Хоризонтално), ±10° (Вертикално)
Изчислителна честота10 Hz
Операционна средаПовърхности с отразяване > 8% (като стени, дървета, хора и т.н.)

Дистанционно управление

Операционна честота2.400 - 2.483 GHz и 5.725 - 5.825 GHz
Макс. обхват2.400 - 2.483 GHz (Без препятствия и смущения)
FCC: 7 km
CE: 3.5 km
SRRC: 4 km
5.725 - 5.825 GHz (Без препятствия и смущения)
FCC: 7 km
CE: 2 km
SRRC: 5 km
Операционна температура0° до 40°C
Батерия6000 mAh LiPo 2S
EIRP2.400 - 2.483 GHz
FCC: 26 dBm
CE: 17 dBm
SRRC: 20 dBm
5.725 - 5.825 GHz
FCC: 28 dBm
CE: 14 dBm
SRRC: 20 dBm
Работен ток/напрежение1.2 A@7.4 V
Видео изходен портGL300E: HDMI
GL300F: USB
Стойка за мобилно устройствоGL300E: Вграден екран (5.5'' екран, 1920×1080, 1000 cd/m2, Android система, 4 GB RAM+16 GB ROM) 
GL300F: Таблет или смартфон

Интелигентна полетна батерия

Капацитет5870 mAh
Напрежение15.2 V
Тип батерияLiPo 4S
Енергия89.2 Wh
Нетно тегло468 g
Температура на зареждане5° до 40°C
Макс. мощност100 W